Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΣΤΟΝ ΣΧΙΝΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.


Ο Αττικάρχης της Πυροσβεστικής περιγράφει τι έγινε την ώρα που εγκλωβίστηκε με συναδέλφους του και 7-8 πολίτες στη φωτιά - «Προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσα από τις φλόγες με τα αυτοκίνητά τους, θα ήταν σκέτη αυτοκτονία»

Τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε μαζί με συναδέλφους του και πολίτες στη μεγάλη φωτιά στο Σχίνο της Κορινθίας περιγράφει ο Αττικάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος, εξηγώντας ότι τέθηκε σε κίνδυνο άμεσα η ζωή τους.


Μιλώντας στο tempo24 ο Γιάννης Πετρούτσος περιέγραψε τα δραματικά λεπτά της διάσωσης των πολιτών, που τρομοκρατημένοι και σε κατάσταση πανικού, ήθελαν να διαφύγουν με τα αυτοκίνητά τους μέσα από τις φλόγες.

«Ήταν 3 το μεσημέρι όταν βρισκόμουν μαζί με 9 άνδρες της Πυροσβεστικής και επιχειρούσαμε στο σημείο, ξαφνικά το πύρινο μέτωπο στράφηκε προς το μέρος μας, εγκλωβιστήκαμε», εξήγησε.

attikarxis



«Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Ο αέρας φυσούσε μανιασμένα. Βλέποντας τους τρομοκρατημένους 7-8 άνδρες και γυναίκες που βρέθηκαν εκεί και προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσα από τις φλόγες με τα αυτοκίνητά τους, μπήκα μπροστά στα ΙΧ και τους σταμάτησα. Θα ήταν σκέτη αυτοκτονία ένα τέτοιο εγχείρημα».

Όπως εξήγησε, αμέσως υπήρξε σχέδιο. Οι εγκλωβισμένοι μεταφέρθηκαν σε παράπηγμα που που υπήρχε για να αποφύγουν τον καπνό και να μπορέσουν να αναπνεύσουν. Παράλληλα, άνδρες της πυροσβεστικής έριχναν περιμετρικά νερό, για να μειώσουν έστω και λίγο την υψηλή θερμοκρασία που είχε δημιουργήσει η φωτιά.

«Δεν ξέρω πόσος χρόνος πέρασε, κάθε λεπτό φαινόταν αιώνας», αναφέρει ο κ. Πετρούτσος, που φρόντισε να ενημερώσει μέσω ασυρμάτου το κέντρο επιχειρήσεων για το ακριβές σημείο που βρίσκονταν, δίνοντας παράλληλα κουράγιο σε όλους.

Η πυρκαγιά έχει περικύκλωση τους πυροσβέστες και 10 πολίτες. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σε αυτή την περίπτωση από ότι φαίνεται στο βίντεο, από τον σωστό συντονισμό της Πυροσβεστικής. Βίντεο: αντωνης Λιανος. Αναφέρει ο εθελοντής πυροσβέστης Ξαφνικά σε δευτερόλεπτα όλα γύρω κλείνουν οι καπνοί σε κάνουν να νιώθεις να πνιγεσαι. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα με πολίτες και επικρατεί ενας πανικός. Οι ενέργειες μας με τα πληρώματα των οχημάτων στις δραματικές εκεινες στιγμές να σώσουμε τους πολίτες που στην κυριολεξία κάποιους τους κυνηγάμε να μην φύγουν από το σημείο. Με περίσσια ψυχραιμία ο Αττίκαρχής δινει πληροφορίες στο Συντονιστικό και αναφέρει ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη. Το αποτέλεσμα για όλους μας ήταν ευτυχές. Η αλήθεια είναι ότι λίγο έλλειψε να συμβεί το κακο. Το βίντεο είναι καθαρά ένα μικρό απόσπασμα από την κατάσταση που βιωσαμε και αποθανάτισε συνάδελφος οδηγός μέσα από όχημα. Προσωπικά ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που ανησύχησαν για την κατάσταση μας και με έχουν πνίξει στα τηλέφωνα καθώς και όλους εκείνους που δώσαμε ολοήμερη μάχη για να σώσουμε τους συνανθρώπους μας και τις περιουσίες τους υπερβάλλοντας εαυτό και δυνάμεις.

Posted by Forecast Weather Greece on Saturday, May 22, 2021


Ο δυνατός αέρας απομάκρυνε το μέτωπο της πυρκαγιάς λίγη ώρα αργότερα και έτσι κατάφεραν όλοι να απεγκλωβιστούν σώοι. Όταν ο Αττικάρχης βεβαιώθηκε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και ότι δεν εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα, κατευθύνθηκε σε άλλο σημείο του πύρινου μετώπου για να συντονίσει τον αγώνα της πυρόσβεσης.
ΠΗΓΗ https://www.protothema.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια