Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 97% των Ελλήνων θεωρεί ότι στην Ελλάδα βασιλεύει η διαφθορά

Υψηλός είναι ο δείκτης διαφθοράς στη χώρας, με βάση όσα θεωρούν οι πολίτες

Το ποσοστό που, σχεδόν, αγγίζει το 100% έχει μεγάλη διαφορά από το γενικό ποσοστό σε επίπεδο ΕΕ, με το 70% των πολιτών που ρωτήθηκαν να θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στο κράτος μέλος τους.

Συγκριμένα, με βάση τα επίσημα στοιχεία λοιπόν, η χώρα μας έρχεται πρώτη σε ποσοστό διαφθοράς μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, με δεύτερη την Κροατία (96%) και τρίτη την Πορτογαλία (93%), ενώ ακολουθούν η Κύπρος (92%) και η Μάλτα (92%). Μικρότερο ποσοστό του 90% απάντησε θετικά για την ύπαρξη διαφθοράς στην Ισπανία (89%), την Ουγγαρία (88%) και την Ιταλία (85%).

Στο μεταξύ, τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν οι σκανδιναβικές χώρες όπου η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να υποστηρίζει ότι υπάρχει διαφάνεια στους θεσμούς και την πολιτική ζωή.

Η Σουηδία είναι τρίτη από το τέλος στη λίστα του Ευρωβαρόμετρου για τη διαφθορά στις χώρες της ΕΕ με ποσοστό 36%, προτελευταία έρχεται η Δανία με σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό (21%), ενώ τα πρωτεία της διαφάνειας φαίνεται να καταλαμβάνει η Φινλανδία με ποσοστό 13%. Εντύπωση προκαλεί το ποσοστό της Νορβηγίας, ωστόσο, με 60%.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια