Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρόδος:Καραβάνι ανθρωπιάς για τα άγρια ζώα.

 

Ρόδος: Ξεκίνησε η προσπάθεια σωτηρίας των κυνηγών για τα ζώα

Σε ρόλο …Νώε, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου έβαλε πλώρη για τη σωτηρία της άγριας πανίδας στο «Νησί των Ιπποτών»

Τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου, μαζί με εθελοντές, από το πρωί συγκεντρώνουν τροφές για τα ελάφια και τους λαγούς, που τρομοκρατημένα και καταταλαιπωρημένα προσπαθούν απεγνωσμένα να επιβιώσουν. Το έδαφος, στα ¾ του άλλοτε καταπράσινου νησιού έχει γίνει σαν μια έρημη γη, όπου αντί για κόκκους άμμου αντικρίζει κανείς κάρβουνα και στάχτες!

Οι κυνηγοί- με τους εθελοντές- έστησαν ένα …καραβάνι ανθρωπιάς, μεταφέροντας με τα φορτηγάκια τους μπάλες τριφύλλι και καρπούζια και διασκορπίζοντας τις τροφές αυτές σε επίκαιρα σημεία, ώστε να τα βρουν εύκολα τα άγρια ζώα.

rodos voitheia zoa Ρόδος: Ξεκίνησε η προσπάθεια σωτηρίας των κυνηγών για τα ζώα

Παράλληλα, γεμίζουν τις ποτίστρες με νερό, για να ξεδιψάσουν και να αποφύγουν την αφυδάτωση κυρίως τα μεγάλα οπληφόρα-έμβλημα του νησιού, όσα κατάφεραν να γλιτώσουν από τις πύρινες φλόγες που κατακαίνε τη Ρόδο, εδώ και έξι μέρες.


Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου, Τσαμπίκος Γαλανός, με ένα συγκινητικό μήνυμα, μέσω της ιστοσελίδας μας, έδωσε το σύνθημα για την προσπάθεια, η οποία άρχισε για την ανάταση της πανίδας που δοκιμάζεται από τον πύρινο εφιάλτη στο νησί τους.

rodos voitheia zoa 3 rodos voitheia zoa 4

«Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου μαζί με τους εθελοντές ξεκινήσαμε σήμερα πρώτη μέρα την αποστολή τροφών για την άγρια πανίδα στις καμένες περιοχές του νησιού μας. Όπως σας είχα αναφέρει οι κυνηγοί προστατεύουν και αγαπούν τη φύση, γιατί τη θεωρούν σπίτι τους. Η διατήρησή της πανίδας είναι πρωταρχικός στόχος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοηθούν στο έργο μας, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά. Είναι πολύ συγκινητική η προσφορά του κόσμου», είναι η δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ.Σ. Ρόδου, είχε απευθύνει έκκληση για βοήθεια με ανακοίνωσή του: «Παρακαλούμε όποιος επιθυμεί να αφήσει τροφές στα γραφεία μας, από τη Δευτέρα 24/7 (10 π.μ. έως 1 μ.μ.), για να τις προωθήσουμε στα καμένα. Τηλέφωνο επικοινωνίας το 2241 021481», ανέφερε το σχετικό κείμενο.

Η κινητή τηλεφωνία Smar Tech Σορωνή Ρόδου, σε συνεργασία με τον κυνηγετικό σύλλογο, όλες αυτές τις μέρες συμμετείχε στις προσπάθειες για την ανακούφιση της άγριας πανίδας. Η εταιρία, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Τσαμπίκο Καραβόλια, για την προσφορά ενός αγροτικού με μπάλες, τον Γιώργο Λαό για τη δωρεά καρπουζιών, όπως επίσης και το εστιατόριο της «Έλενας» στη Σορωνή, για την οικονομική ενίσχυση σε αγορά τροφών. Παράλληλα, ευχαριστεί, επίσης και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν μαζί της. 

*Οι φωτογραφίες που έστειλε ο σύλλογος είναι του κυνηγού και εθελοντή Μιχάλη Χρήστου.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια